Općina Petrijanec

Foto - U Dječjem vrtiću Bambi u tijeku radionice za roditelje predškolske djece

Objavljeno: 11.03.2024. 12:41

Zadnja izmjena: 11.03.2024. 12:51

Iz Općine Petrijanec izvijestili su kako u Dječjem vrtiću Bambi traju radionice 'Rastimo zajedno', koje polazi 15-ak roditelja predškolske djece, na kojima s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine i iskustva.

Ciklus uključuje 11 radionica, a prvi je započeo 22. siječnja ove godine te je do sada održano sedam radionica, sa zanimljivim temama. Od svih do sad razrađenih radionica ističe se ona s temom 'Granice: Zašto i kako?', posebno bogata iskustvima, a jedan od razloga je taj što danas roditelji puno promišljaju o načinima vođenja djece, postavljanju granica i očekivanja te osvješćivanja izricanja dopuštenja, ističu u svom priopćenju.

Pozitivne povratne informacije 

Da radionice idu u dobrom smjeru pokazatelj su vrlo pozitivne i ohrabrujuće povratne informacije mentora iz Stručno - razvojnog centra DV Radost iz Zagreba, čije edukacije pohađaju i voditeljice radionica.

-  Djeca imaju pravo osjećati da ih prihvaćamo upravo takvima kakvi jesu, a ne samo onda kad su u skladu s društvenim i našim očekivanjima o tome što rade i kako se ponašaju - poručuju voditeljice radionica Sanja Križanec, Danijela Oreški i Ivana Šipek iz Dječjeg vrtića Bambi Petrijanec.

Komentari