posjet udruge pčelara

Foto - U dječjem vrtiću i školi u Gornjem Knegincu obilježen Svjetski dan pčela

Objavljeno: 20.05.2022. 14:27

Zadnja izmjena: 20.05.2022. 14:55

Članovi Udruge pčelara "Varaždin Breg" posjetili su danas Dječji vrtić Bubamara i Osnovnu školu Kneginec Gornji povodom Svjetskog dana pčela.

Pčelari su mališanima i učenicima nižih razreda održali kratko predavanje o pčelama i odgovorili na pitanja zašto su pčele važne, koji su pčelinji proizvodi i što napraviti u slučaju uboda pčele. Pri tome je demonstrirana i mala košnica gdje su djeca mogla vidjeti kako pčele žive i rade, a tu je bila i prilika za kušanje slasnog meda i medenjaka.

Pčelari Udruge su povodom Svjetskog dana pčela osim vrtića i osnovne škole u Gornjem Knegincu posjetili i vrtićku i osnovnoškolsku djecu u susjednom Svetom Iliji i Beletincu.

U obilježavanje ovog dana uključili su se Varaždinska županija, Općina Gornji Kneginec i Općina Sveti Ilija, te sponzori Vindija, Biovitalis, Geotehna, Atinel, Biroinvest, Interijeri Horvat i La-go keramika.

Inače, Udruga pčelara "Varaždin Breg" osnovana je u studenome 2021. godine s ciljem okupljanja pčelara s područja Općine Gornji Kneginec, kao i svih susjednih općina. Udrugu čini 30-ak članova, od pčelara hobista do profesionalnih pčelara.

Komentari