NACIONALNO PRVENSTVO U CIKLOKROSU

FOTO: U Donjoj Voći održano Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu

Objavljeno: 12.01.2020. 16:53

Zadnja izmjena: 14.01.2020. 11:30

U Donjoj Voći održano je Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu Biciklističkog saveza Hrvatske. Organizator je bio BK Puls Čakovec s partnerima Općinom Donja Voća i Trail Full Cycvling Experience.

Oko stotinjak vozača i vozačica iz cijele Hrvatske, u svim uzrasnim kategorijama tijekom cijelog dana natjecalo se na posebno pripremljenoj stazi. Kako je  ciklokros je tzv. zimska biciklistička disciplina sastoji se od vožnje kraćih krugova na trkalištima s podlogama na kojima ima makadama, šumskih staza, trave, malo ceste te strmih, kratkih uzbrdica. Uz zahtjevnu stazu, na njoj se nalaze i prepreke postavljene na način da tjeraju vozače da tehnički što brže izvedu manevre silaska s bicikala, prelaska prepreke i vraćanja u vožnju. Krugovi su duljine između 2,5 i 3,5 kilometara uz uvjet da oko 90% kruga bude vozljivo.

Općina Donja Voća i Biciklistički akademski sportski klub Vinica i na ovaj način razvijaju u Donjoj Voći cikloturističku destinaciju u kojoj će se u budućnosti češće održavati ovakve manifestacije.

Ova manifestacija privukla je mnoge goste i uzvanike  emeđu njima bio je i Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja.

Organizatori se zahvaljuju svim svim partnerima na suradnji, prije svega Općini Donja Voća i općinskom načelniku Krunoslavu Jurgecu na pokroviteljstvu, župniku Marku Zadravcu na domaćinstvu, DVD-u Donja Voća, Lovačkom društvu Trčka iz Donje Voće, Hrvatskom biciklističkom savezu i svim ostalima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ove manifestacije.

Komentari