HRVATSKA - SLOVENIJA 86:87

FOTO: U dosad neviđenoj spektakularnoj sportskoj atmosferi u GSD Varaždin oko 4.000 Varaždinaca podržalo NBA zvijezde

Rijetko koja sportska manifestacija a posebno nenatjecateljska privuče oko 4.000 Varaždinaca i animira ih za navijanje kao što je prvo gostovanje hrvatske košarkaške reprezentacije.
Objavljeno: 05.09.2018. 23:02

Zadnja izmjena: 06.09.2018. 10:41

Foto: Viktor Hranić

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin u iznimno posjećenom, prvom gostovanju hrvatske košarkaške repreznetacije predvođene NBA zvijezdama bilo je lijepo vidjeti spektakularnu sportsku atmosferu. Rijetko koja sportska manifestacija a posebno nenatjecateljska privuče oko 4.000 Varaždinaca i animira ih za navijanje kao što je prvo gostovanje hrvatske košarkaške reprezentacije.

Isto tako i protivnik je bio magnet za gledatelje jer je respektabilna reprezentacija Slovenije, prvak Europe. na kraju rezultat je bio Hrvatska - Slovenija 86:87 (16:18, 21:27, 24:26, 25:16).

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović u sastavu je imao četvoricu NBA igrača Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Ivicu Zubca i Antu Tonija Žižića, ali je mlada slovenska reprezentacija bila pucački raspoloženia i tricama uspjela održati prednost do kraja susreta. Bez obzira što rezultat nije bio u prvom planu mora se konstatirati da je ovo prvi poraz naše reprezentacije pod Anzulovićevim vodstvom. Možda je susret mogao i drugačije završiti ali našo košarkaši su prepustili inicijativu susjedima i skoro cijelo vrijeme utakmice hvatali zaostatak.

Obje reprezentacije oodigrat će za tri dana još jedan prijateljski susret a zatim im slijede dva kvalifikacijska susreta  za odlazak na SP u Kinu. Prva kvalifikacijska utakmica igra se 14. rujna u Osijeku protiv dosad neporažene Litve, a 17. rujna u Gdanjsku protiv Poljske.

 


 

Komentari