povratak u prošlost

FOTO U Dravskoj šumi na viteškom turniru letjele anđeoske strijele

Objavljeno: 27.05.2017. 17:47

Zadnja izmjena: 27.05.2017. 17:49

Foto: Viktor Hranić

Vitezovi, lijepe djeve i brojni posjetitelji danas su se vratili u davnu prošlost, točnije u 13. stoljeće. Na vježbalištu u Dravskoj šumi održava se šesti po redu, već sada tradicionalni viteški turnir pod nazivom "Anđeoska strijela".

Na livadi iza restorana "Dravski motiv", u organizaciji varaždinskog viteškog Reda sv. Nikole ulovili smo Radivoja Miladinovića, predsjednika i velikog meštra. Međutim, kako doznajemo, i ovdje su se uplela trenutačna politička zbivanja zbog kojih kao da i jesu neka davna, davna vremena...Naime, ranijih godina ovaj se događaj zbivao na Starom gradu, ali ovoga puta turnir je preseljen u Dravsku šumu.

- Stari grad idealna je scena da promoviramo varaždinsku povijest. Zbog političkih igara ove godine nismo mogli organizirati to na istom mjestu. Do sada nismo morali plaćati komunalnu naknadu za korištenje zelene površine s obzirom da je ovo kulturno-povijesni i promotivni događaj za naš grad. Međutim, mi gradonačelnika i izvršnu vlast nemamo. Uputili su nas na komunalnu službu gdje smo dobili informaciju kako ove godine Udruga mora platiti korištenje zelene površine. Sve radimo iz svog džepa i želimo promovirati naš grad, ali ovo je apsurd. Uglavnom, na kraju smo se lepo dogovorili da ćemo to organizirati na našem klubskom prostoru di nam niko nemre ništ i di nas komunalni nemre sterati iz šume van. - rekao je Radivoj Miladinović.

Usprkos svemu, na turniru je vladalo dobro raspoloženje i borben duh. Cilj ovog susreta je utvrditi koja udruga ima najbolje streličare što je ujedno i motiv streličarima da bolje pucaju. Ovakav događaj povijesnog karaktera pravi je odmor za dušu. Bez tehnologije i prizora iz današnjice, viteški tabori, lukovi, strijele, oklopi, i kostimi upriličili su ovaj događaj iz prošlosti, a kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Komentari