općina cestica

Foto - U dvorani Kulturnog centra u Cestici održan prijem za roditelje novorođene djece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.09.2022. 13:17

Zadnja izmjena: 07.09.2022. 13:19

Posljednjih nekoliko mjeseci općina Cestica bogatija je za 15 stanovnika, a povodom toga održan je prijem za roditelje novorođene djece.

Kako je tom prilikom rekao načelnik Mirko Korotaj, Općina Cestica različitim mjerama nastoji mladima obiteljima pomoći kroz različite mjere.

- Prva mjera je dodjela iznosa od dvije tisuće kuna za svako novorođeno dijete, a druga mjera očituje se kroz sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću. Tako Općina Cestica za prvo dijete u vrtiću smještaj sufinancira sa 700 kuna, za drugo dijete taj iznos je 800 kuna, a za treće dijete smješteno u vrtiću Općina podmiruje sve troškove. S obzirom da su smještajne mogućnosti djece u vrtiću ograničene Općina Cestica pokrenula je projekt njegova proširenja za što je odobren iznos od 1 milijun Eura, a isto će se realizirati u narednom razdoblju“ -  pojasnio je načelnik Mirko Korotaj.

Tijekom školovanja u osnovnoj školi Općina Cestica podmiruje troškove nabavka radnih bilježnica, atlasa i mapa za likovni odgoj, dok za vrijeme polaska učenika u srednje škole roditelji s iznosom od 100 kuna sufinanciraju kupnju mjesečne vozne karte, a tijekom studija iz Općinskog proračuna osigurane su stipendije za sve studente druge i viših godina studija.

U završnom dijelu susreta svakoj majci uručen je cvijet i iznos od 2.000 kuna, a nakon toga snimljena je pred ulazom u Kulturni centar i zajednička fotografija.

 

Komentari