ne propustite

Foto - U dvorcu Batthyany u Ludbregu otvorena izložba umjetničkih pisanica

Objavljeno: 25.03.2024. 11:56

Zadnja izmjena: 25.03.2024. 11:57

Povodom nadolazećih uskrsnih blagdana i u sklopu programa “Ludbreg petkom” u izložbenom prostoru dvorca Batthyany otvorena je “Izložba umjetničkih pisanica”.

Članovi Likovnog udruženja Ludbreg dulji niz godina sudjeluju na sličnim izložbama sa svojim radovima. Kako bi se dodatno istaknula raznolikost likovnog stvaralaštva, uz Likovno udruženje Ludbreg svoje su radove izložili i Udruga žena općine Sv. Đurđ „Veliko srce“, KUD Martijanec, Učenička zadruga “Jabuka” OŠ Martijanec, Udruga “Žene iz Centra svijeta”, Zvonimir Kuzman, Vesna Mađarić, Dragica Ružić i Anđelko Peranec.

– Pisanice su pretežito od kokošjih jaja, ali ima i nojevih, guščjih, prepeličjih, drvenih, zatim jaja od stiropora, gipsa… Korištene su razne tehnike s naglaskom na tradiciju jer smo htjeli malo promovirati i ovaj stariji način i običaje oslikavanja. – prilikom otvorenje izložbe istaknula je predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg Elvira Štabi.

Izložba je otvorena do 5. travnja, a ulaz je besplatan. Možete ju razgledati radnim danom od 8 do 14 sati te uz prethodnu najavu na broj 091 306 0004 ili na Facebook stranici Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg.

Komentari