erasmus + projekt

FOTO: U Elektrostrojarskoj školi održana završna konferencija projekta “ECWORK – ECVET for work – based learning”

Objavljeno: 28.09.2018. 15:16

Zadnja izmjena: 28.09.2018. 15:29

Elektrostrojarska škola Varaždin privodi kraju još jedan u nizu Europskih projekata, a u konferencijskoj dvorani Studentskog centra Varaždin održana je završna konferencija ERASMUS + projekta “ECWORK – ECVET for work – based learning”.

Riječ je o projektu koji je započeo u rujnu 2016. godine. Elektrostrojarska škola kao nositelj projekta time je dokazala da je prva u novitetima kada su Europski projekti u pitanju. “ECWORK-ECVET for work-based learning” je projekt financiran od strane Europske unije u okviru programa Erasmus plus, KA2 – Strateška partnerstva u strukovnom obrazovanju i prvi je takav projekt u Hrvatskoj, a glavni mu je cilj bila razrada procedura za prijenos i priznavanje kvalifikacija unutar zemalja Europske unije, putem sustava ECVET bodova za ocjenjivanje praktičnog dijela nastavnog procesa. 

Na konferenciji su ravnatelj Elektrostrojarske škole, Igor Kos i koordinator projekta, stručni suradnik psiholog, Ratko Kovačić predstavili sve korake u ostvarenju ovog projekta, od same početne ideje nastanka, razvoja i razrade kompletnog plana i programa između svih partnerskih institucija te ostvarenih finalnih rezultata i output-a. 

Također, na konferenciju se odazvao pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, gospodin Miroslav Huđek koji se uzvanicima obratio sa ciljem da osvijesti potrebu što veće implementacije projekata ovakve vrste u naš obrazovni sustav. Predstavnik Hrvatske gospodarske komore Varaždin gospodin Dragutin Gložinić također je naglasio važnost bolje povezanosti gospodarstva i strukovnih škola. Na konferenciji je bio nazočan i gospodin Dinko Mihaljević iz Agencije za mobilnost koja koordinira sve EU projekte iz područja obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Priručnici za poslodavce, nastavnike i učenike koji su izrađeni zajedničkim snagama i suradnjom kao finalni intelektualni rezultati ovog projekta koncipirani su tako da omogućuju primjenu i na drugim područjima i stupnjevima obrazovanja, a ne samo na području mehatronike, koja je u ovom slučaju služila za pilotiranje.

 

Komentari