donosimo fotogaleriju

Foto - U fokusu svečane sjednice Općine Petrijanec izgradnja čak dva vrtića i obnova 'Stare škole'

Među posebno istaknutim projektima provedenima i započetima u proteklih godinu dana jest izgradnja novog područnog vrtića u Novoj Vesi te dogradnja vrtića u Petrijancu kao i obnavljanje 'Stare škole' koja datira iz 1868. godine, a u budućnosti će postati zgrada Općine...
Objavljeno: 28.06.2024. 19:43

Zadnja izmjena: 28.06.2024. 19:44

Foto: Boris Matijašec/Lidija Filipović

Općina Petrijanec obilježava svoje dane, a svečana sjednica Općinskog vijeća održana je danas. Među posebno istaknutim projektima provedenima i započetima u proteklih godinu dana jest izgradnja novog područnog vrtića u Novoj Vesi te dogradnja vrtića u Petrijancu kao i obnavljanje 'Stare škole' koja datira iz 1868. godine, a u budućnosti će postati zgrada Općine.

To su najveći projekti koje trenutno provodi Općina Petrijanec, istaknuo je načelnik Željko Posavec, uz mnogobrojne manje projekte.

- Jedna smo od rijetkih Općina u Republici Hrvatskoj koja se upustila u izgradnju čak dva vrtića. Dogradnja onog u Petrijancu bila je 2019. godine, a sad ćemo dograditi još četiri sobe kako bi zadovoljili kapacitete. Upisujemo svake godine 20 do 30 djece u jaslice i odlučili smo na NPOO prijaviti i područni vrtić. Iz Plana oporavka i otpornosti povukli smo 1,4 milijuna eura za petrijanečki vrtić, a dogradit ćemo sobe, urediti dvorišta, parkirališta i izgraditi dvoranu. Ukupna vrijednost tih radova je 2,8 milijuna eura i to je najveći samostalni projekt koji je Općina vodila u povijesti. Nije uvijek bilo tako lako. Sad provodimo projekte u vrijednosti od gotovo 5,5 milijuna eura, a naš izvorni proračun je 3 milijuna eura – rekao je.

'Suradnja nam je odlična'

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je kako su sve općine diljem županije svojim razvojem opravdale svoje postojanje.

- Vjerujem da smo svi na tom putu. Između ostalog, načelnik Posavec je i potpredsjednik Županijske skupštine i vijećnik te smatram da od svih oporbenih vijećnika s njim najbolje surađujem. Tako i treba biti. Ako ima dijaloga i suradnje i razgovora ima i projekata, a ako se ne razgovara i dogovara nema projekata. Kad već govorim o tome trebaju li se spajati Općine ili ne, samo jedno pitanje - da je Općina Petrijanec pripojena Varaždinu, Vinici i na primjer Cestici, da li bi danas imali svoje rezultate? Od vrtića do pripreme za uređenje tri trga, aglomeracije, cesta i ostalo. Sve su općine opravdale svoje postojanje i čestitka vodstvu na rezultatima – kazao je.

'Vaša Općina je primjer'

Razvoj i projekte koje Općina Petrijanec provodi pohvalio je i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

- Vaša Općina je zapravo primjer kako bi Općine trebale funkcionirati. Kad vidimo sve ovo što je izložio načelnik Posavec, sva ta briga za djecu, briga za starije i izgradnja infrastrukture koja se provodi, briga koju radite u vatrogastvu, udrugama i svemu ostalom, s pravom vam daje naziv jedne od najuspješnijih Općina u Varaždinskoj županiji i na tome vam čestitam. Veze između Varaždina i Petrijanca još su iz rimskog doba, a i danas nas jako puno toga povezuje – zaključio je.

Komentari