prigodna svečanost

Foto - U Gornjem Kućanu otvorena novouređena i proširena ordinacija opće medicine

Objavljeno: 22.05.2024. 17:55

Zadnja izmjena: 22.05.2024. 17:55

U Gornjem Kućanu danas je otvorena novouređena i proširena ordinacija opće medicine Barbare Krizman Vuhinec, dr.med., ujedno i zamjenice ravnatelja Doma zdravlja.

Prigodnoj svečanosti nazočili su, osim pacijenata, suradnika i suradnica liječnice, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek, pročelnica Ljubica Božić kao i Goran Bobek, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Gornji Kućan. Nositeljica ordinacije Barbara Krizman Vuhinec, dr. med naglasila je kako se od 2019. godine, od kada djeluje ambulanta, broj pacijenata povećao sa 612 na 2.200.

- Ambulanta u svojoj skrbi ima pacijente različitih uzrasta. Od školske dobi, dakle od šest godina starosti djeteta, pa sve do najstarijeg pacijenta koji trenutno ima 98 godina. Pokrivamo mnoga područja i naselja. Sama težnja pacijenata i povećana potreba za zdravstvenom skrbi težila je tome da se poveća prostorni kapacitet, a u planu je u dogledno vrijeme ordinaciju proširiti s mogućnošću određenih dijagnostičkih postupaka, kao i ostalim radnjama koje se budu zahtijevale - rekla je.

'Da se građani osjećaju sigurno'

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako su Kućanci "dobili ordinaciju kakvu zaslužuju".

- Dom zdravlja dugo nije imao takva ulaganja kao sad, a to sve zahvaljujući inicijativi ravnatelja i aktualne uprave odnosno svih uposlenih. Znali ste što vam treba, koja je potreba da se naši građani i svi koji zatraže pomoć u našem Domu zdravlja osjećaju sigurno, bolje i komotnije. I naravno da ste to odradili. Uvijek naglašavam kako iza svega stoji čovjek, on je pokretač svega, a ovdje u Kućanu pokazali ste da dobro radite - dodao je Stričak.

Komentari