svečano otvorenje

Foto - U Gornjem Vratnu otvoren 'Dom sv.Terezije' za starije i nemoćne osobe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.07.2022. 10:31

Zadnja izmjena: 15.07.2022. 10:42

U Gornjem Vratnu danas je održano svečano otvorenje Doma za starije i nemoćne „Dom sv.Terezije“ vlasnice Ružice Matovina.

Dom ima sveukupno 11 soba u kojem je trenutno smještano 19 osoba. Što se tiče novih radnih mjesta, četiri osobe zaposlene su na puno radno vrijeme, dok su još dvije osobe zaposlene na nepuno radno vrijeme.

- Mi već imamo popunjeni kapacitet jer smo malo mjesto, ljudi su čuli da se radi, tako da smo uzimali cijelo vrijeme i rezervacije. Korisnici su iz Varaždinske županije, a jedna cijela obitelj došla nam je iz Njemačke - rekla je vlasnica.

Otvorenju doma prisustvovao je i načelnik Mirko Korotaj koji je rekao kako je ovo četvrti Dom za starije osobe na području Općine.

- Na području naše općine imamo osigurano više od 400 kreveta za smještaj starijih osoba. Lokalna zajednica pozitivno gleda na gradnju takvih domova i pratimo njihov razvoj te smatramo da će Županija i država morati sufinancirati smještaj u privatnim domovima, kao što to radi u državnim - rekao je Korotaj. 

Komentari