obilazak radova

Foto - Evo kako napreduje uređenje Zadarske ulice u Grabanicama i do kad će trajati radovi u Vrazovoj

'Napravit će se ulaz koji dolikuje pravilima prometne struke, desetak parkirnih mjesta na ovom dijelu između drvoreda. Osim toga, ovdje će se postaviti i LED rasvjeta da se taj dio dodatno osvijetli kao što smo napravili i na ovom spoju Splitske i Trogirske', kaže gradonačelnik Bosilj.
Objavljeno: 29.05.2024. 11:34

Zadnja izmjena: 29.05.2024. 12:42

Foto: Boris Matijašec

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković obišli su radove na uređenju kolnika i parkirališta u Zadarskoj ulici u naselju Grabanice, a bilo je riječi i o uređenju Vrazove ulice koja je u tijeku, kao i ostalim radovima na području Varaždina. 

Naime, kako je istaknuo Bosilj, od Vindije je otkupljeno zemljište, na kojem će biti parkiralište u Grabanicamam, nakon dodatne parcelacije.

- Napravit će se ulaz koji dolikuje pravilima prometne struke, tridesetak parkirnih mjesta na ovom dijelu između drvoreda. Osim toga, ovdje će se postaviti i LED rasvjeta da se taj dio dodatno osvijetli kao što smo napravili i na ovom spoju Splitske i Trogirske. Na devet lokacija bit će polupodzemni kontejneri kroz dva mjeseca. Procijenjena vrijednost radova je oko 153 tisuće eura. Ovaj cjelokupan kvart grada Varaždina dobiva jedno novo lice.

'Vrazova će se raditi bez prekida prometa'

Osim u Zadarskoj ulici, radovi su u tijeku u Vrazovoj ulici u okolici centra grada gdje se promet trenutno regulira semaforima, a o samom tijeku radova gradonačelnik Bosilj navodi:

- Vrazova će se raditi na način da ne uzrokujemo prekid prometa. Zadnja dva dana imamo malo veće gužve iz razloga što će se raditi spoj Vrazove i Hallerove aleje, ali to će se danas završiti i nakon toga će se maknuti semafori tako da neće biti tih gužvi. Dio Vrazove do Ulice Vatroslava Lisinskog sigurno će se završiti do Špancirfesta, a vjerujem da ćemo uspjeti i do Kačićeve. 

Uz spomenute ulice, tijekom obilaska istaknuo je kako u ponedjeljak kreću radovi u Supilovoj ulici koji bi trebala biti gotova do lipnja, a kroz dva tjedna, kaže Bosilj, završit će se i staza u šetalištu Vatroslava Jagića od HNK Varaždin do policijske uprave.

Komentari