50 -tak izložbenih pultova..

FOTO Jako veliki odaziv građana na Sajmu poslova u Graberju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.04.2018. 14:13

Zadnja izmjena: 12.04.2018. 14:13

Hrvatski zavod za zapošljavanje, regionalni ured Varaždin danas je u Graberju organizirao Sajam poslova. Na 50- tak izložbenih pultova poslodavaca , kao i na pultu HZZ-a posjetitelji su mogli saznati više o obrazovanju nezaposlenih te o mjerama aktivne politike zapošljavanja. 

Prema riječima Branke Šaško, predstojnice varaždinskog ureda HZZ-a na području varaždinske županije neprestano dolazi do pada broja nezaposlenih osoba te je napomenula kako se i dodala da se najviše traže radnici na proizvodnoj liniji, šivači, prodavači, konobari, kuhari.

Gradonačelnik Ivan Čehok ovom je prilikom rekao kako danas u Varaždinu, nažalost imamo i obrtnike koji danas ne mogu naći radnike, pogotovo ako je riječ o nekim usko specijalističkim poslovima ili pak poslovima koji se vani bolje plaćaju.

- Treba čini sve da nam se vrate mladi koji su otišli van te učiniti sve što je moguće da ovdje možemo ponuditi dobre plače radnicima - poručio je Čehok.

Dožupan Tomislav Paljak rekao je kako je problem to što sada van dolaze cijele obitelji, a ne više pojedinci. Kako je istaknuo, svjedoci smo velikog investicijskog vala u Varaždinskoj županiji od preko 400 milijuna kuna preko fondova Europske unije, a konačno je krenula i Aglomeracija.

- Sve to neće moći proći, a da se ne odrazi na tržištu, pa između ostalog i na zapošljavanje, ali je pitanje hoćemo li imati dovoljno radnika i kako će oni biti plaćeni - rekao je Paljak.

 

 

 

Komentari