tehnička kultura

Foto - U Gradu održan prijem za mlade tehničare i njihove mentore

Objavljeno: 18.05.2022. 17:21

Zadnja izmjena: 18.05.2022. 17:28

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković danas je s voditeljicom Odsjeka za kulturu Lucijom Dugandžić održao prijem za članove Zajednice tehničke kulture grada Varaždina.

Prijem je održan povodom nedavno postignutih iznimnih rezultata na 64. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske. Istaknuti su rezultati učenika na državnim natjecanjima, a na 64. natjecanju mladih tehničara održanom u Primoštenu nastupilo je 18 učenika iz Varaždinske županije, a devet učenika plasiralo se na jedno od prva tri mjesta u Hrvatskoj.

Uz učenike i mentore, prijemu je prisustvovao i umirovljeni profesor Dragutin Labaš, član Zajednice tehničke kulture grada Varaždina, ali i dobitnik nagrade Faust Vrančić za životno djelo. On je inicijator osnivanja Zajednice tehničke kulture grada Varaždina i Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije te još nekoliko udruga tehničke kulture. Kao nastavnik i profesor redovito je, više od 50 godina, najaktivniji sudionik svih natjecanja i smotri tehničkog stvaralaštva, a sa svojim učenicima osvajao je niz zapaženih rezultata.

- Uvijek ćemo poticati i promovirati zalaganje i trud, a gradonačelnik i ja svjesni smo koliko rada i truda stoji iza svih ovih uspjeha. Svjesni smo i važnosti tehničke kulture jer danas bez tehnike i tehničkih rješenja više nema razvoja, ona je temelj svega. Imate najbolje mentore koji rade sa srcem, a veliku ulogu tu ima i Centar izvrsnosti koji vam zasigurno puno znači. No, vaš predani rad, učenje i vrijeme koje ulažete u ovakve iznimne rezultate zasigurno su najveći ključ uspjeha - rekao je Marković.

Komentari