nova snaga

Foto - U HGSS-ovu Stanicu Čakovec stigao potražni pas uz podršku Međimurske županije

Objavljeno: 16.05.2024. 19:15

Zadnja izmjena: 16.05.2024. 19:15

Danas je potpisan sporazum između Međimurske županije i čakovečke Stanice HGSS-a koji je omogućio nabavu nove snage – potražnog psa. Sporazum su uz prisustvo posebnog 'svjedoka' - psića nazvanog Whispers - potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnik HGSS-ove Stanice Čakovec Neven Putar.

Kako ističu iz Međimurske županije, radi se o psu pasmine australski govedarski pas, vrijednom 2.177,50 eura, preuzetom iz Centra de cria de perros – Paolo Coletta, uzgajivačnice u španjolskom gradu Valenciji. Mladi pas već je uključen u specijalnu obuku za pronalaženje osoba u planinskim i teško pristupačnim terenima, kao i u urbanim sredinama, odnosno područjima pogođenim potresima i drugim nepogodama.

Župan Posavec ističe ulogu članova HGSS-ove Stanice Čakovec u zajednici, ali i na široj razini, kada je o sigurnosti riječ.

- Članovi HGSS-ove Stanice Čakovec spadaju u nezamjenjiv dio snaga Međimurja koje skrbe o sigurnosti stanovništva u najdelikatnijim trenucima. Naše poštovanje im iskazujemo konkretnom podrškom u cilju jačanja njihovih kapaciteta i resursa - rekao je župan.

U završnoj fazi je i uređenje zgrade Regionalnog centra HGSS-a u Čakovcu, na prostoru bivše vojarne, u kojem će se vršiti i obuke, a Međimurska županija je darovala objekt te financijski pomaže uređenje.

Komentari