Grad Ivanec

Foto - U Ivancu dovršena izgradnja novog okretišta školskog autobusa

Objavljeno: 01.09.2023. 18:12

Zadnja izmjena: 01.09.2023. 18:23

Grad Ivanec izvijestio je danas o završetku izgradnje novog okretišta školskog autobusa, manjeg parkirališta, zelenog otoka te uređenja cijele prometne dionice od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici, u što je uloženo gotovo 200.000 eura.

Nova prometna površina iscrtana je propisanom horizontalnom signalizacijom. Također, postavljena je i dodatna javna rasvjeta, s LED rasvjetom na zelenom otoku. U sklopu toga projekta su na potezu od spoja Preradovićeve prema semaforu izvedeni i radovi na oborinskoj odvodnji. Položeno je oko 200 metara cijevi, koje će biti u funkciji odvodnje oborinskih voda s navedenih prometnih površina, ističu iz Grada.

- U ovom projektu osobito je važno uređenje autobusnog okretišta, projektiranog i izgrađenog prema svim pravilima struke, koje će učenicima-putnicima omogućiti sigurnost prilikom silaska, odnosno ulaska u školski autobus – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić, koji je završne radove obišao s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove Stjepanom Vincekom.

Apel vozačima!

Ujedno iz Grada su uputili apel vozačima da poštuju prometnu signalizaciju i važeću prometnu regulativu na novouređenoj prometnoj površini. Naime, uočeno je da velik broj vozača, unatoč postavljenom prometnom znaku „zabrana prometa u jednom smjeru“, nedozvoljeno prometuje prema Osnovnoj školi te kroz školsko dvorište, koje koriste kao prečac, izlaze na Ulicu ak. L. Šabana. Iz Grada upozoravaju vozače da to ne čine, uz napomenu da će pojačanu kontrolu prometa idućih dana vršiti policija,navodi se u priopćenju.

Komentari