kajkavska književnost

FOTO U Ivancu je održan 37. kajkavski natječaj na kojem je vidovečka učenica Manuela Mašić osvojila 1. mjesto

Objavljeno: 20.11.2017. 19:20

Zadnja izmjena: 20.11.2017. 19:54

U ivanečkoj Kinodvorani održana je završna priredba 37. kajkavskog književnog natječaja 'Draga domača rieč' na koji se odazvalo 130 autora s 207 radova, a predstavljen je bio i  Zbornik. Radove je ocjenjivalo povjerenstvo sastavljeno od profesorice Ružice Žunar, dr. sc. Mirjane Posavec i Vesne Matišić, a prva nagrada otišla je u ruke Manueli Mašić iz Vidovca i Nadi Jačmenica iz Sv. Križa Začretja.

U kategoriji učenika najboljim je radom proglašena pjesma "Oblaki letiju, letiju" Manuele Mašić, učenice 8. razreda OŠ Vidovec pod mentorstvom nastavnice Sanje Biškup, a  drugu nagradu primila je učenica 5. razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca Eleonora Foder s pjesmom "Klobuk" čija je mentorica bila Jelena Ficko Kruhoberec dok su treću nagradu podijelile Karla Bahun, učenica 6. razreda PŠ Tina Ujevića Salinovec za pjesmu "Muoli listek" pod mentorskom palicom Valentine Posavec Kovač i Karolina Zagoršćak, učenica 7. razreda PŠ Josipa Jedvaja Vrbno za pjesmu "Muoj brot".

U kategoriji odraslih autora najboljiim radom proglašena je pjesma "...A doma su čriešnje več dobile muku" Nade Jačmenica iz Sv. Križa Začretja, drugu je nagardu primio Ivo Posavec iz Koškovca za pjesmu "Se smu zgubili", dok su treće mjesto podijelili Darko Foder iz Ivanca za rad "Kie mi je Ivonjščicu fkral?" i Štefanija Novak iz Koprivnice za pjesmu "Špotancije nemam rada".

Komentari