grad ivanec

Foto - U Ivancu otkriven mural 7. gardijske brigade PUMA Varaždin

Objavljeno: 21.02.2023. 20:15

Zadnja izmjena: 21.02.2023. 20:15

Na zidu kod istočnog rotoru u Ivancu (tzv. bukobranu) otkriven je mural 7. gardijske brigade PUMA.

Oslikavanje i otkrivanje murala dimenzija 9 x 2 metra organizirala je Udruga veterana 7. gardijske brigade PUMA Varaždin, koja i ovim projektom nastoji sačuvati sjećanje na slavni ratni put brigade u Domovinskom ratu i njen golem doprinos oslobađanju i stvaranju neovisne, slobodne i suverene Republike Hrvatske.

- Zahvaljujem Ministarstvu hrvatskih branitelja i Gradu Ivancu, koji se uključio i novčano podupro ovaj projekt, a koji smo počeli provoditi u povodu obilježavanja 30. obljetnice osnivanja 7. GBR. Ivanec je šesta lokacija u kojoj otkrivamo mural s glavnim simbolima PUMA, istim onima koji su nas vodili na našem ratnom putu. Naš plan je da identične murale otvorimo širom Hrvatske. Na taj način ostavljamo trag o doprinosu pripadnika 7. GBR slobodnoj Hrvatskoj te čuvamo sjećanje na našeg 91 poginulog i jednog nestalog pripadnika - rekao je predsjednik Udruge Robert Puja.

Otkrivanju murala pridružili su se i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić te predstavnici braniteljskih udruga iz Ivanca i Lepoglave, koje u svom članstvu okupljaju i brojne pripadnike 7. GBR. Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen-Thorn.

Komentari