grad ivanec

Foto - U Ivancu otvoren novi skate i biciklistički park te teretana na otvorenom

Objavljeno: 25.05.2023. 20:00

Zadnja izmjena: 25.05.2023. 20:05

Foto: Boris Matijašec

Na prostoru bivšeg poligona između Osnovne škole i Dječjeg vrtića Ivančice Ivanec danas je održano svečano otvorenje skate i biciklističkog parka i teretane na otvorenom.

Projekt je vrijedan, kako je bilo rečeno prilikom otvorenja, 154.000 eura (oko 1,15 milijuna kuna). Park raspolaže glavnom kružnom i sporednim stazama namijenjenim skejtanju, bicikliranju i trčanju te sporednim stazama. Montirane su skate i biciklističke rampe. Teretana na otvorenom raspolaže profesionalnim spravama za vježbanje snage (nisu fitness sprave).

- Projekt je dosta dugo trajao, promišljalo se o lokaciji i o dodatnim sadržajima. Imali smo iskustva iz drugih gradova i općina koji su već realizirali slične projekte te smo znali do kojih eventualnih problema može doći. Ideja je bila napraviti multifunkcionalni prostor koji se bazira na tri elementa: stazi za trčanje i bicikliranje, skate track-a te teretana na otvorenome koja koristi sprave s promjenjivom težinom. Park je namijenjem apsolutno svima pa pozivam građane da dođu koristiti ove sprave - rekao je zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić.

Komentari