rješavanje stambenog pitanja

Foto - U Ivancu potpisano 18 novih ugovora o dodjeli stambenih poticaja

Objavljeno: 13.10.2022. 20:27

Zadnja izmjena: 13.10.2022. 20:38

Foto: Luka Šalamun

U Gradu Ivancu danas je održana svečanost potpisivanja novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava građanima za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Grada.

Kako je tom prilikom bilo rečeno, u ovom, sedmom po redu krugu, ugovori su potpisani s 18 novih korisnika, a riječ je uglavnom o mladim obiteljima koje će svoje stambeno pitanje idućih pet godina rješavati uz novčane potpore Grada Ivanca. Inače, kako su istaknuli, Grad Ivanec je dosad već dodijelio stambene poticaje za 87 mladih obitelji tako da se dodjelom novih poticaja ukupni broj korisnika povećao na 105.

- Mladi ljudi vide perspektivu, vide budućnost u Ivancu ne samo radi posla već i radi zasnivanja obitelji. Ono što pokazuje da su demografske mjere pogođene je doseljavanje obitelji koje dolaze izvan administrativnog područja Ivanca. U fazi gradnje su novi stambeni prostori od privatnih investitora, a danas smo završili početnu fazu aktiviranja novog građevinskog područja Gmajna gdje smo dogovorili 30-ak novih parcela za buduću gradnju - rekao je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, između ostalog.

Komentari