aglomeracija

Foto - U Ivancu se posebnom tehnologijom cjevovod obnavlja bez iskopavanja

Objavljeno: 11.11.2021. 20:34

Zadnja izmjena: 11.11.2021. 20:34

Tvrtka Aktiv Global d.o.o. Zagreb danas je u Kolodvorskoj ulici u Ivancu primjenom specijalne tehnologije počela sa sanacijom dotrajalih cjevovoda koja se provodi bez građevinskih radova i iskopavanja.

Ovakva se vrsta sanacije provodi samo na dijelu postojećih cjevovoda, dok će se u drugoj fazi sanacija na ostatku cjevovoda vršiti kopanjem. Naime, provedenim snimanjima ustanovljeno je da su u pojedinim ulicama postojeći cjevovodi izvedeni u profilima koji su dovoljni za predviđene protoke. Međutim, i oni će biti sanirani u cilju postizanja vodonepropusnosti te povećanja čvrstoće i otpornosti cjevovoda, čime se sprečava prodor podzemnih voda u kanalizaciju te istjecanje otpadnih voda u okoliš.

Ovaj postupak sanacije danas je u Ivancu (ali i na širem području) primijenjen prvi put. Izvođenju radova nazočili su i gradonačelnik Milorad Batinić, direktor Ivkom-voda Ranko Zbodulja sa svojim zamjenikom Daliborom Patekarom te predstavnici izvođača, tvrtke Aktiv Global. Ova metoda sanacije posebno je prikladna za urbane sredine i prometnice, a primjenjiva je za sve oblike i materijale oštećenih cjevovoda.

Istovjetni radovi idućih dana slijede i u Trakošćanskoj, Gundulićevoj, Varaždinskoj, Preradovićevoj, Arnoldovoj, Kumičićevoj i u Kovačićevoj ulici.

Komentari