grad ivanec

Foto - U Ivancu se uređuju punktovi za bicikliste, evo kako napreduju radovi

Objavljeno: 08.03.2024. 13:29

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 13:29

Nakon što je prije dvije godine izradila temeljni dokument – idejno rješenje cikloturističke obilaznice kao glavni preduvjet planskog uređivanja objekata i infrastrukture za biciklistički turizam na gradskom području, Turistička zajednica Grada Ivanca počela je s aktivnim radom na realizaciji zacrtanih projekata.

Prvi od njih, uređenje cikloturističkog punkta kod gradskog parka je završen, ističu iz Grada Ivanca. Punkt je uređen na površini popločanoj tlakavcima, a opremljen je pametnom klupom te rampom za bicikle. Radi se i na uređenju drugog cikloturističkog punkta na Žganom vinu. 

Do sada je u razvitak cikloturističkog projekta na području grada Ivanca uloženo oko 31 tisuću eura. Sredstva su osigurana temeljem uspješne prijave TZ-a na javni poziv HTZ-a, a projekt pomažu i Grad Ivanec te TZ iz vlastitih sredstava, a uključene su i Hrvatske šume. U sklopu projekta izrađena je i web mapa cikloturizma, a tiskana je i sklopiva ciklo karta.

- Poznato je da je biciklistički turizam jedan od najbrže rastućih turističkih trendova u svijetu. S obzirom na položajne i prirodne prednosti Ivanca kao Planinarskog grada, ovim projektima i Grad Ivanec sa svojim TZ-om se aktivno uključuje u poticanje ove vrste turizma – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Komentari