općina jalžabet

Foto - U Jalžabetu potpisano osam ugovora za obnovu i kupnju nekretnina

Objavljeno: 22.08.2023. 09:13

Zadnja izmjena: 22.08.2023. 09:13

Načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar potpisao je ugovore vezane uz Javni natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području Općine Jalžabet.

Općina Jalžabet objavila je 5. svibnja 2023. godine Javni natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području Općine Jalžabet. Poticaj se dodjeljuje osobama koje su nakon objave natječaja provele sljedeće aktivnosti:

  1. energetska obnova nekretnine za stanovanje na području Općine Jalžabet
  2. kupnja nekretnine za stanovanje na području Općine Jalžabet

Iznos poticaja za energetsku obnovu iznosi do 1.400,00 eura (100% opravdanih troškova), u slučaju ugradnje samo fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u izoliranom ili mrežnom pogonu, poticaj iznosi 700 eura. Iznos poticaja za kupnju nekretnine iznosi do 1.400 eura (100% opravdanih troškova).

Na natječaj se prijavilo osam kućanstva, te se 16. kolovoza u prostorijama Općine Jalžabet održalo potpisivanje i dodjela ugovora. Natječaj se objavljuje u modalitetu trajnog poziva, do iskorištenja sredstava sukladno iznosu predviđenom u Proračunu Općine Jalžabet za 2023. godinu.

- Ovo je jedna od poticajnih mjera zadržavanja i doseljenja stanovništva koja se provodi već drugu godinu za redom. Želimo naglasiti koliko nam je važno širenje našeg stanovništva te kvaliteta života u našoj Općini. Također, moramo napomenuti kako ćemo i dalje raditi na poticanju obnove i razvitka Općine Jalžabet.Ostalo je još raspoloživih sredstava te će se prijave na natječaj i dalje obrađivati i odobravati redoslijedom zaprimanja sve do iskorištenja istih. - rekao je načelnik Solar.

Komentari