novoizgrađena igrališta

Foto - U krugu OŠ Ivanec otvorena novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku

Objavljeno: 19.09.2023. 14:08

Zadnja izmjena: 19.09.2023. 14:08

Odigranim prvim servisom, župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić otvorili su dva novoizgrađena igrališta za odbojku na pijesku s tribinama, u krugu Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu. 

Ukupna vrijednost projekta s nadzorom i projektnom dokumentacijom iznosi 148,6 tisuća eura, od toga Varaždinska županija sufinancira 50% sa 74,3 tisuće eura, te Grad Ivanec također s 50%. Ravnatelj OŠ Ivanec Damir Jagić istaknuo je kako su ivanečka osnovna škola, Grad Ivanec, pa i cijela Varaždinska županija jedna prava sportska sredina.

- Vjerujem da medalje dovoljno govore kako Varaždinska županija kao osnivač iznimno ulaže u razvoj sporta u školama, ne samo kad govorimo o obaveznom predmetu, nego i izvannastavnim aktivnostima. Također, napominjem da je Županija u ovoj proračunskoj godini za razvoj sporta izdvojila dva do tri puta više sredstava jer upravo ti učenici nakon škole treniraju u nekim od klubova. Zato smatram da je sport iznimno bitan za psihički i fizički razvoj svakog djeteta - rekao je župan Stričak.

'Investiramo u sportske objekte'

Ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić rekao je kako su dobili i više nego reprezentativno igralište odbojke na pijesku.

- Unatrag godinu i pol mi smo preko šest milijuna kuna uložili u sportske objekte i infrastrukturu. Nastojimo financijski pomoći i sportskim udrugama i zajednici, odnosno investirati u sportske objekte neovisno jesu li u vlasništvu Grada, srednje ili osnovne škole, jer sve sportske aktivnosti u konačnici počinju u osnovnoj školi, dok se u srednjoj nastavljaju.  Ovo je sada igralište koje svakako zaslužuju odbojkašice, Ženski odbojkaški klub Ivanec. Naravno, već vidim da će biti i interesa od lokalnog stanovništva i rekreativaca - dodao je Batinić.

Na otvorenju igrališta prisustvovali su i pročelnik Miroslav Huđek, zamjenik ivanečkog gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras, gradski vijećnici, predstavnici školskog odbora, ravnatelji drugih škola, te ostali uzvanici.

Komentari