GRAD LEPOGLAVA

Foto - U Lepoglavi odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Objavljeno: 04.08.2022. 17:57

Zadnja izmjena: 04.08.2022. 18:01

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Gradu Lepoglavi odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Gradska izaslanstva u kojima su bili članovi Gradskog vijeća i gradskih mjesnih odbora, članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici braniteljskih udruga položili su vijence i upalili svijeće kod spomen obilježja u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

"Danas se s posebnim ponosom prisjećamo naših branitelja, naših junaka, među kojima i 12-orice poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave. Zahvalni smo im za ono što su učinili – obranili i oslobodili Hrvatsku omogućivši nam da živimo u slobodi i na čvrstim temeljima, koje su stvorili, gradimo zajedničku budućnost.", poručio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić prigodom odavanja počasti poginulim braniteljima kod spomen obilježja na groblju u Lepoglavi.

Ispred Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava nazočnima se obratio Dražen Husnjak istaknuvši da su brojni branitelji s područja Grada Lepoglave Hrvatsku branili od Vukovara na istoku do Dubrovnika na jugu dajući nemjerljiv doprinos njenoj obrani i slobodi. Pri tom je 12 branitelja s gradskog područja svoje živote utkalo u temelje slobodne Hrvatske - Dragutin Naglaš, Josip Štefanec, Marko Ledinščak, Slavko Kos, Stjepan Križanec, Marijan Matišić, Dragutin Godinić, Stjepan Vusić, Vinko Andrijanić, Tomo Jambor, Josip Kapustić i Vlado Škalac.

Počast je poginulim braniteljima odana minutom šutnje, zvucima mirozova te molitvom koju je predvodio lepoglavski župnik vlč. Nenad Piskač.

Komentari