grad lepoglava

Foto - U Lepoglavi održane 10. po redu 'Kazališne noći'

Objavljeno: 01.08.2022. 18:31

Zadnja izmjena: 01.08.2022. 18:31

U gradskom parku u Lepoglavi održane su 10. Kazališne noći, manifestacija koja promovira glumački amaterizam.

Domaćin i organizator manifestacije - KUD Lepoglavski pušlek okupio je u Lepoglavi pet udruga koje njeguju glumački amaterizam i tradiciju krajeva iz kojih dolaze: KUD Kaštel Pribislavec, Udruga Preslica Sračinec, KUD Cvetlinski zvon Cvetlin, KUU "Društvo žena Gornji Kraljevec" i KUD Voća.

Sudionici 10. Kazališnih noći publici su se predstavili pjesmom, plesom i glumom, dobro zabavivši i nasmijavši sve okupljene. Na početku programa dobrodošlicu u Lepoglavu svim je izvođačima i posjetiteljima poželio gradonačelnik Marijan Škvarić. Istaknuo je pri tom da Lepoglava ima veoma bogatu baštinu o kojoj brine i čuva je baš kao što svoju baštinu čuvaju i ovom prigodom u Lepoglavi, na zadovoljstvo svih koji će pratiti program, okupljene udruge.

Kazališne noći održane su nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa. Upravo zbog epidemiološke situacije njihovo je održavanje s ožujka prebačeno na srpanj kako bi se mogla održati na otvorenom prostoru, istaknula je predsjednica KUD-a Lepoglavski pušlek Štefica Bizek.

Komentari