evo kako je bilo

Foto - U Lepoglavi održano drugo kolo dječje regionalne Boulder lige

Objavljeno: 12.04.2024. 08:32

Zadnja izmjena: 12.04.2024. 08:33

U Lepoglavi je održano natjecanje u sportskom penjanju za mlađe uzraste od U-8 do U-16. Radi se o drugom kolu dječje regionalne BOULDER lige, takozvani BLOK kids, na kojem se natjecalo ukupno 90 mladih penjača i penjačica.

Djeca su se natjecala u pet muških i pet ženskih kategorija, a osim natjecatelja iz sjeverozapadnog dijela Hrvatske, natjecali su se i susjedni Slovenci te nekolicina penjača i penjačica iz Subotice u Srbiji. Domaćin natjecanja bio je lepoglavski Sportsko-penjački klub Direkt, iz kojeg je nastupilo čak šest natjecatelja koji su ostvarili vrlo dobre rezultate.

Tako je u kategoriji” U-8 curice” Klara Žulić osvojila 2. mjesto, dok je u kategoriji „U-10 curice” Ema Ferk osvojila 2. mjesto, a Mila Haber deveto mjesto. U kategoriji „U-12 curice” Hana Štefuljak osvojila je šesto mjesto, a Nika Ferk je u kategoriji „U-14 curice” osvojila 4. mjesto. U kategoriji „U-8 muški” Fran Musulin osvojio je deveto mjesto.

– Ovo nije prvo takvo natjecanje koje je organizirao SPK Direkt u Lepoglavi. Drago mi je što su na natjecanju sudjelovali i sa svojim članovima koji su postigli vrlo dobre rezultate i na tome im čestitam. Lepoglava je ipak grad sporta i time se ponosimo. Grad oduvijek nastoji što više pomagati i podržavati svoje sportaše, i tako ćemo nastaviti i dalje – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari