Na prometnoj cesti

FOTO: U Ljubeščici kreće izgradnja semafora koji "pali" crveno kod prebrze vožnje

Objavljeno: 03.10.2019. 12:25

Zadnja izmjena: 03.10.2019. 12:35

Današnjim danom započeli su radovi na projektu "Izgradnja pješačko - pozivnog semafora s pokazivačem brzine i svjetlećeg konzolnog znaka C02 na državnoj cesti oznake DC 24 u naselju Ljubeščica", čime će se riješiti problem sigurnosti čak 250 djece koja pohađaju OŠ Ljubeščica i Dječji vrtić "Leptirić", a svakodnevno prolaze tom cestom.

Radi se izuzetno prometnoj cesti a načelnik Općine Ljubeščica Nenad Hrovatić istaknuo je kako bi ovaj projekt trebao štiti djecu. - Ukupno 250 djece svakodnevno prolazi ovom cestom. Imamo sreće što se još ništa nije dogodilo, ali da bi unaprijed pokušali spriječiti mogućnost nekih nesreća, krenuli smo zajedno s Hrvatskim cestama u izgradnju ovog semafora. Nadam se da će ovaj projekat štiti našu djecu - rekao je načelnik Horvatić, te dodao kako se radi o semaforu koji "pali" crveno ukoliko vozači voze brzinom većom od dopuštene.

Projekt je vrijedan 440 tisuća kuna i u potpunosti ga financiraju Hrvatske ceste. Izgradnja semafora te konzole trebalo bi biti gotovo u roku od 75 dana.

 

Komentari