potpisivanje ugovora

FOTO: U Ljubešćicu stiglo 2,2 milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja

Objavljeno: 14.11.2019. 20:02

Zadnja izmjena: 14.11.2019. 20:26

Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić danas je sa ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Markom Pavićem potpisao dva važna ugovora za Općinu.

Naime, radi se o projektima razvoja infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica te o projektu sanacije klizišta, odrona te nerazvrstanih cesta i puteva na području Općine koje će Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancirati sa preko 2,2 milijuna kuna.

Tom je prilikom načelnik Horvatić istaknuo kako je Općini Ljubešćica upravo Ministarstvo regionalnog razvoja najveći partner - Božić i božićni pokloni su došli u 11. mjesecu. Ovih 2,2 milijuna kuna je, takoreći, kruna ovogodišnjeg proračuna jer izvorni proračun je 3,3 milijuna kuna a mi u rebalansu proračuna imamo 12,7 milijuna kuna. To je posao načelnika i općinske uprave. Ministarstvo regionalnog razvoja nam je najveći partner i najvažnije ministarstvo. Ove godine je u Općinu Ljubešćica došlo oko 3 milijuna kuna  samo iz Ministarstva regionalnog razvoja - rekao je načelnik Horvatić.

Ministar Pavić danas je bio na nekoliko potpisivanja ugovora, a Ljubešćica je bila posljednja - Ovo je zadnji ugovor kojeg sam danas potpisao i drago mi je da sam ovdje. Ova Vlada je podigla ugovaranje europskih fondova s 9 na gotovo 77 posto. Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku i mijenjaju Ljubešćicu što je vidljivo po projektima - rekao je ministar, uz kojeg je na potpisivanje ugovora stigla i državna tajnica Nikolina Klaić.

Komentari