središnja svečanost

Foto - Ovako je bilo na središnjem misnom slavlju u Ludbregu

Ovim misnim slavljem koje se nastavlja i poslijepodnevnim pobožnostima ujedno završava ovogodišnja Svečanost u čast preragocjene Krvi Isusove i Dani Svete Nedjelje u Ludbregu...
Objavljeno: 05.09.2021. 11:22

Zadnja izmjena: 05.09.2021. 12:47

Foto: Dino Možek

Više tisuća hodočasnika u ovim trenucima nalazi se u Ludbregu, gdje je u tijeku središnja Sveta misa u Zavjetnoj kapeli, kojoj je prethodila tradicionalna procesija.

Uz sudjelovanje mnogobrojnog svećenstva, misu predvodi zrenjanski biskup Laslo Nemet. Uz domaćine, varaždinskog biskupa Bože Radoša i gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića, središnjem misnom slavlju nazoči i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner kao njegov izaslanik.

Zrenjanski biskup u propovjedi je između ostaloga povezao vrijeme zavjetovanja uslijed kuge i sadašnje vrijeme kada se svijet i Hrvatska suočavaju s pandemijom covida-19.

- Bilo bi neodgovorno govoriti samo o izazovima i problemima. Pogledajmo vas koji ste danas u Ludbregu i koji misu pratite putem medija. Tu nalazimo pozitivnu energiju i spremnost za stvaranje naše budućnosti. Ako oni koji su odgovorni budu znali iskoristiti ovaj pozitivan kapital, bit će mnogo lakše stvaranje bolje i sretnije Hrvatske – rekao je.

Ovim misnim slavljem koje se nastavlja i poslijepodnevnim pobožnostima ujedno završava ovogodišnja Svečanost u čast preragocjene Krvi Isusove i Dani Svete Nedjelje u Ludbregu.

Komentari