Danas je glavni hodočasnički dan u sklopu “Dana ludbreške Svete nedjelje”. U 9.45 krenula je procesija hodočasnika od župne crkve do zavjetne kapele. Procesiju i hodočasničku svetu misu vodi mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup.

 Na misi sudjeluje i mons. Josip Mrzljak, zatim novoimenovani varaždinskog biskup Bože Radoša te drugi biskupa i svećenici. Vrijedi istaknuti kako se svečanost uživo prenosi na HRT-u, Hrvatskom katoličkom radiju i Radio Ludbregu..

Poslijepodnevni program u prošteništu započet će klanjanjem Presvetom Sakramentu u zavjetnoj kapeli koje će predvoditi bogoslovi Varaždinske biskupije. Molit će se za ranjene i poginule branitelje te za očuvanje vjernosti i moralnosti u hrvatskim katoličkim obiteljima. U 15 sati slijedi Križni put, a potom i blagoslov hodočasnika s Presvetim Sakramentom uzduž glavne staze. Od 17 sati u župnoj će se crkvi moliti krunica Božanskog Milosrđa, a prije svečane mise zahvalnice uz blagoslov hodočasnika u župnoj crkvi u 19 sati pjevat će se Pohvale Svetoj Krvi, litanije i Večernja.

Komentari

01.09.2019. 10:40h Zadnja izmjena: 01.09.2019. 12:04

Foto: Dario Jurčević