novi sadržaj

Foto - U Ludbregu otvoreno kamp odmorište

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.03.2022. 14:43

Zadnja izmjena: 24.03.2022. 14:55

Ludbreg je bogatiji za prvo kamp odmorište koje je uređeno u sklopu projekta VIA SAINT MARTIN sufinanciranog iz programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 350.000 eura, a veći dio potrošen je u Ludbregu i to upravo na izgradnju ovog sadržaja, ali i na promociju različitih turističkih sadržaja, poput uspostavljanja hodočasničke rute po gradu.

- Upravo kroz ovaj projekt uspjeli smo zaokružiti tu priču vrlo važnu za budućnost, a sam kamp je još jedna naša orijentacija za korištenje svih prirodnih ljepota grada Ludbrega i pokušaj da sve popularniju populaciju kampera zadržimo barem dva dana u Ludbregu – kazao je Bilić te dodao kako je ovo jedino ozbiljno kamp odredište na sjeveru Hrvatske čime doprinose turističkoj ponudi Varaždinske županije.

Iako kamp trenutno ima 17 mjesta, Bilić je izrazio nadu da će ga u sklopu budućih projekata proširiti na dodatnih 75 mjesta i izgraditi bazen.

--Turizam je jedna od orijentacijskih točaka budućeg razvoja grada Ludbrega i nadamo se da je ovo još jedan kotačić koji će dobro funkcionirati i doprinijeti dodatnom razvoju grada – zaključio je gradonačelnik Ludbrega.

Komentari