FOTO: U Lušcu na memorijalnom natjecanju u orijentaciji 200 natjecatelja sa svih kontinenata

Objavljeno: 21.06.2015. 18:33

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 10:12

Foto: NK/AM

U popularnom izletištu Lužec nedaleko od Novog Marofa, u nedjelju 21. lipnja održao se deseti po redu Memorijal 7. gradijske brigade "Puma" u orijentaciji.

Memorijal koji se ove godine održava od 20. do 22. lipnja u Varaždinu, Lušcu i Varaždinskim Toplicama organizira Udruga veterana "Puma" i Orijentacijski klub Međimurje, a natjecanja u preciznoj orijentaciji su prednatjecanja svjetskog prvenstva koje će se održati neposredno nakon Memorijala.

Riječ je o tri klasične orijentacijske trke i tri natjecanja u preciznoj orijentaciji, a sudionici Memorijala su 200 natjecatelja iz čak 23 strane strane države sa svih kontinenata, što ovaj događaj čini važnim za i promociju Hrvatske i Varaždinske županije.

Inače, orijentacija je vrlo zanimljiv individualni sport koji omogućava svakome zainteresiranom da usavrši svoje znanje iz područja čitanja i primjene karte, te upotrebe kompasa. To je svakako sport koji zahtjeva i sudjelovanje, a ne promatranje, napominju organizatori.

Okružje ovoga sporta su široki netaknuti prirodni prostori kojima područje Varaždinske županije obiluje, te urbani gradski parkovi i ulice kojima se Varaždinci s pravom ponose.

 

Natjecanja će se odvijaju prema sljedećem rasporedu:

20.06.2015. Varaždin – Tempo – start u 10 sati na Kapucinskom trgu
21.06.2015. Lužec (Novi Marof) – Precizna orijentacija
22.06.2015. Varaždinske Toplice - Precizna orijentacijav

Više informacija dostupno je ovdje, a kako je to danas izgledalo u Lušcu pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Komentari