općina petrijanec

Foto - U Majerju održana Mlada misa vlč. Dominika Cestara

Objavljeno: 29.06.2022. 08:35

Zadnja izmjena: 29.06.2022. 08:35

Svečano i dirljivo bilo je u nedjelju ispred kapelice Srca Isusovog, gdje je u prijepodnevnim satima svoju mladu misu pod geslom "Radujte se s radosnima, plačite sa zaplakanima!"(Rim 12,15) služio Dominik Cestar u zajedništvu sa svojom obitelji, brojnim svećenicima i mještanima.

Na isti je dan održano i tradicionalno proštenje Presvetoga srca Isusovog u Majerju. Nakon roditeljskog blagoslova, koji su mu ispred kuće podijelili majka Jasna i otac Božidar, Dominik je u procesiji, zajedno s ministrantima i svećenicima, stigao do oltara i započeo svetu misu. Vlč. Dominik zaređen je za svećenika 11. lipnja ove godine u Varaždinu, u katedrali po rukama biskupa Bože Radoša. U organizaciju se uključila i Općina Petrijanec na čelu sa načelnikom Željkom Posavcem, kao i župljani pod vodstvom župnika Ivana Sakača.

- Zahvalan sam ti što sam mogao biti jedan mali dio, kotačić točnije zupčanik u mehanizmu koji je sudjelovao i organizirao logistički ovo prekrasno euharistijsko slavlje. Hvala što si odabrao baš današnji dan, kada je proštenje u Majerju da proslaviš mladu misu sa svima nama vjernicima. Danas je važan dan ne samo za našu Župu nego i za cijelu lokalnu zajednicu. Budi čovjekoljubiv i milosrdan! Budi blag i strpljiv! Suosjećaj sa svakom ljudskom patnjom! Obilazi i tješi bolesnike! Pomaži sirotama! Žali grješnike! Podnosi, veledušno, velike i male, ljudske slabosti! - rekao je načelnik Posavec.

Komentari