novac za 33 bebe

FOTO: U Maruševcu održan drugi prijem novorođene djece

Objavljeno: 26.09.2018. 13:35

Zadnja izmjena: 26.09.2018. 18:05

U prostorijama Općine Maruševec danas je održan prijem roditelja novorođenih beba u posljednjih pet mjeseci. Novčanu donaciju od 1.500, 2.000 i 3.000 kuna ove su godine primile 33 bebe.

Na prijemu novorođenih beba i njihovih roditelja bili su načelnik Općine Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša. Kao socijalno osjetljiva, Općina Maruševec je općinski dio proračuna za socijalne usluge povećala s milijun na milijun i pol kuna, među ostalim i naknade za novorođenu djecu. -Ovo je samo jedna od općinskih potpora koje građani mogu koristiti, uz sufinanciranje dječjih vrtića, predškole, radne bilježnice za osnovnoškolce, produženog boravka i stipendija za studente, a sve u cilju zadržavanja djece i obitelji na području naše prekrasne općine, rekao je tom prilikom načelnik Šprem, te dodao kako je dosad u općini Maruševec 78 umrlih te kako ta negativna brojka opterećuje i osiromašuje selo i dovodi ga do toga da su pretežito staračka kućanstva.

Zamjenik načelnika Mario Klapša potvrdio je da će Općina Maruševec uz ovakve potpore i dalje ulagati u infrastrukturu nužnu za neometan život mlađe populacije. -Općina Maruševec je danas jako sretna što može ugostiti svoje nove najmlađe stanovnike, kojima ćemo nastaviti pomagati kroz njihovo odrastanje. Tu smo za vas i zbog vas, istaknuo je Klapša i čestitao roditeljima na prinovama.

U vidu potpore za poboljšanje nataliteta, Općina Maruševec ove je godine roditeljima pomogla s oko pedeset tisuća kuna.

Komentari