povodom dana općine...

FOTO U Maruševcu održana svečana sjednica Općinskog vijeća - evo kako je bilo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.04.2018. 21:20

Zadnja izmjena: 20.04.2018. 21:23

Foto: Viktor Hranić

U sklopu proslave Dana Općine, u Maruševcu se održala svečana sjednica, a uz veliki broj uzvanika sjednica je bila prilika da se pobroje svi uspjesi i realizirani projekti u proteklih godinu dana te najave novi.

Tom je prilikom načelnik Damir Šprem rekao kako smatra da su u deset mjeseci mandata učinili dovoljno te da su sve planirale projekte i ostvarili. Kako je rekao, ove godine krenuli su s novim proračunom. Prema njegovim riječima, prijavljeni EU projekti iznose oko 4,5 milijuna kuna, a potpisani ugovori oko 1, 1 milijun kuna.

- Završena je prva faza dugoočekivanog parkirališta na groblju, asfaltirane su se nerazvrstane ceste, a krenuli smo i s LED rasvjetom i očekujemo da se će kroz tri do četiri godine sve završiti - rekao je Šprem i dodao kako su krenuli su radovi na Aglomeraciji na području općina Vidovec i Maruševec.

- Na našem području radi se o izgradnji 30.822 metra sanitarnih gravitacijskih cjevovoda, 4.613 metra tlačnih cjevovoda i 20 crpnih stanica. Time će se otvoriti nova stranica razvoja za našu općinu jer se počinje graditi nešto što će koristiti nama i budućim generacijama. Također, zahvaljujući Aglomeraciji napravit će se nova infrastruktura, nove prometnice, nove pješačko-biciklističke staze, što je početak kompletnog uređenja naše ali i susjednih općina i gradova. Radi se o vrijednosti radova u visini 60 milijuna kuna, a Općina će financirati oko 4,3 milijuna kuna u narednih 5 godina - isttaknuo je načelnik.

Pozivu na svečanu sjednicu Općinskog vijeća Maruševca odazvao se potpredsjednik Vlade, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

- Vidimo izuzetan napredak u posljednjih godinu dana, od društvenog života, obilježavanja svih velikih manifestacija u općini Maruševec, zatim aktivnosti u svim naseljima, u svim mjesnim odborima. Maruševec je jedna od najvećih općina, ne samo u Varaždinskoj županiji, nego i u državi, ima veliki broj naselja, veliki broj stanovnika i potrebna je velika aktivnost općinskog načelnika i svih njegovih vijećnika i zamjenika i svih koji upravljaju ovom općinom - rekao je Štromar

Na svečanoj sjednici između ostalog još su prisustvovali saborski zastupnici Mario Habek, Božica Makar i Milorad Batinić, dožupan Tomislav Paljak, predsjednik županijske skupštine Alen Runac, Jelena Zrinski Berger, glavna tajnica Ministarstva graditeljstva, Martin Mikolić, župan prijateljske općine Rogatec kao i brojni drugi dužnosnici, načelnici i gradonačelnici. 

 

 

Komentari