općina maruševec

Foto - U Maruševcu dvije nove kamere za mjerenje brzine, evo na kojim lokacijama

Objavljeno: 13.12.2023. 12:27

Zadnja izmjena: 13.12.2023. 12:59

Nakon više upita od strane čitatelja o postavljanju novih kamera za mjerenje brzine na području općine Maruševec, uputili smo upit načelniku Općine Maruševca Mariju Klapši.

Naime, nove kamere za mjerenje brzine, njih dvije, postavljene su u naseljima Cerje Nebojse i Koškovec, a Klapša ističe kako su nove lokacije za kamere za nadzor brzine utvrđene i od strane službenika Ministarstva unutarnjih poslova te se nalaze u naseljenom dijelu Općine Maruševec uz obiteljske kuće, uz državnu cestu D35 u naselju Cerje Nebojse te uz županijsku cestu Ž2059 u naselju Koškovec, sukladno pravilima struke.

Komentirajući činjenicu kako se u Varaždinskoj županiji najveći broj lokacija kamera za nadzor brzine nalazi na području Grada Varaždina i njegove Općine, Klapša je naglasio kako to nije čudno, budući da je Maruševec jedna od najvećih Općina u Varaždinskoj županiji kroz koju prolaze državna i županijske ceste te da nove lokacije nisu represivna već preventivna namjera u cilju zaštite opće javnosti i njihove sigurnosti na prometnicama s povećanom frekvencijom prometa. 

'Uskoro i novi semafori'

- Radi se o inicijativi Općine u cilju podizanja razine sigurnosti građana i sudionika u prometu s obzirom na gustoću prometa na našem području kao i na skoro povećanje ograničenja brzine u mjestima gdje to prometna infrastruktura dozvoljava. Općini Maruševec najvažnija je sigurnost njezinih građana i sudionika u prometu. Uspostavljanjem novih lokacija za nadzor brzine želimo postići generalnu prevenciju i utjecati na svijest građana o potrebi poštivanja prometnih propisa, a sve u svrhu konačnog smanjenja prometnih nesreća, osobito onih sa smrtnim posljedicama - rekao je Klapša.

Načelnik je najavio i kako će u dogovoru s Hrvatskim cestama u 2024. godini biti postavljeni semafori za brzinu, a povećat će se i ograničenje brzine na državnoj cesti D35 koja prolazi Općinom Maruševec, što je također jedan od razloga za postavljanje kamera.

Komentari