općina maruševec

Foto - U Maruševcu svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Objavljeno: 05.08.2022. 18:26

Zadnja izmjena: 05.08.2022. 18:26

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja prigodnim su programom obilježeni i u općini Maruševec.

Državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza kao spomen na veliku pobjedu Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Obilježavanje najvećeg praznika slobode i neovisnosti u općini Maruševec održalo se u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - ogranka Maruševec.

Program obilježavanja započelo je svetom misom za sve branitelje u Župnoj crkvi Svetog Jurja koju je predvodio župnik Krunoslav Milovec. Nakon mise, krenuo je mimohod sa svim okupljenima do spomenika žrtvama ratova i poraća uz Župnu crkvu gdje su načelnik Općine Maruševec Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem zapalili svijeće uz položeni vijenac za sve poginule branitelje, zajedno s predstavnicima UDVDR - Ogranka Maruševec i vatrogascima.

Načelnik Mario Klapša tom je prilikom naglasio kako su početkom vojno-redarstvene operacije Oluja prije 27 godina sudbina i budućnost našeg naroda značajno određeni, zahvaljujući jedinstvu i snazi stanovnika Hrvatske i njezinih branitelja koju su pokazali tijekom oslobađanja okupiranog teritorija. - Neka nas žrtva hrvatskih branitelja, stradalih civila i njihovih obitelji, kao najveći zalog, trajno obvezuju da u slobodi s istim žarom težimo ka zajedništvu, demokratskom razvoju i prosperitetu voljene nam Domovine, i gradimo Hrvatsku i hrvatske gradove i općine kao općine mira, tolerancije i budućnosti - rekao je.

Komentari