općina maruševec

Foto - U Maruševcu učenici učili o prevenciji vršnjačkog nasilja i nasilja na internetu

Objavljeno: 12.12.2023. 09:45

Zadnja izmjena: 12.12.2023. 09:45

Za učenike matične škole u Čalincu i područne škole Druškovec, u školsko-sportskoj dvorani u Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec organizirana je edukativna predstava 'Dislike'.

Predstava je odigrana u sklopu preventivnog projekta 'Nasilje na internetu – cyberbulling', u koji se Općina Maruševec uključila kroz organizaciju predstave za učenike 7. i 8. razreda škola na svom području.

-Svako treće dijete je na internetu, a podaci govore kako je više od 50 posto njih doživjelo neki oblik internetskog nasilja. Ono može ostaviti velike posljedice, ne samo mentalne i emocionalne, već anksioznost, depresivnost i druge i zbog toga je u našoj školi organizirana predstava koja je osmišljena da bi podigla svijest društva i mladih o nasilju putem interneta - ističe načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Predstava 'Dislike' Gradskog kazališta 'Zorin dom' iz Karlovca podržana je od strane Ministarstva unutarnjih poslova RH, koja uz pomoć influencera Psycho Mouse u izvedbi glumca Andre Damiša proširuje znanje mladih vezano uz nasilje na internetu. Na ovaj način želi se doprijeti do žrtvi kaznenih djela cyberbullynga kako bi shvatile da nisu same u tome, da se ne trebaju sramiti to reći, iznijeti, priznati roditeljima, profesorima te ako je potrebno, obratiti se Policiji. 

Komentari