općina maruševec

Foto - U modernizaciju ceste u Donjem Ladanju Općina Maruševec ulaže preko 600 tisuća kuna

Objavljeno: 04.11.2022. 09:41

Zadnja izmjena: 04.11.2022. 09:41

Nakon što je sredinom godine sanirana i asfaltirana prometnica u naselju Čalinec, Općina Maruševec krenula je prošlog mjeseca sa modernizacijom prometnice u Ulici Gustava Krkleca u Donjem Ladanju.

Kako navode iz Općine, radi se o projektu koji uključuje uklanjanje postojeće dotrajale asfaltne konstrukcije te iskope tla uz planiranje, profiliranje i mehaničku stabilizaciju, izradu bankina, zelenih površina, postavu rubnjaka te ugradnju asfalta. Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovor o izvođenju radova u vrijednosti 623 tisuće kuna sklopljen je s Niskogradnjom Veselnik. Općina Maruševec osigurala je sufinanciranje od 100 tisuća kuna sredstvima Ministarstva, dok je preostali iznos financiran iz općinskog proračuna.

Radove je, kako je kazao, svakodnevno obilazio načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, koja je u proteklih godinu dana riješila nesređene imovinske odnose i pripremila projekt da bi se ove godine navedena prometnica mogla modernizirati i prijaviti za sufinanciranje na natječaj Ministarstva. Radovi na asfaltiranju prometnice površine 1.800 m2 završeni su ovog tjedna, a u narednim danima slijedi uređenje bankina.

- Riječ je o vrijednoj i važnoj investiciji, naročito sa aspekta ovdašnjih stanara jer modernizacijom cesta koje do prije nekoliko mjeseci katastarski nisu ni postojale uređujemo naselje i dižemo ga na novi prometni nivo. Zahvaljujemo stanovnicima na susretljivosti i razumijevanju prilikom izvođenja spomenutih radova - rekao je Klapša, dodavši kako će prometnica koristiti svim građanima, ponajviše stanovnicima četiriju zgrada i kućanstava u neposrednoj blizini.

Komentari