općina petrijanec

Foto - U novoj stambenoj zoni u Novoj Vesi Petrijanečkoj niče 60 novih gradilišta

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec pojasnio je kako su prema novom prostornom planu kojeg su usvojili prošle godine predviđene dvije velike stambene zone mješovito pretežito stambene namjene...
Objavljeno: 20.09.2022. 18:25

Zadnja izmjena: 21.09.2022. 08:56

U Novoj Vesi Petrijanečkoj uskoro će niknuti nove stambene zone - danas je održana javna rasprava o prijedlogu urbanističkog plana uređenja sjeveroistočnog dijela naselja te područja južno od Ulice Rade Končara koja će omogućiti 60-ak novih gradilišta u stambenoj zoni i druge sadržaje.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec pojasnio je kako su prema novom prostornom planu kojeg su usvojili prošle godine predviđene dvije velike stambene zone mješovito pretežito stambene namjene.

- To su lokacije u Ulici Rade Končara i Ulici Hinka Krizmana. 60-ak novih gradilišta bit će u vlasništvu Općine Petrijanec i ponudit ćemo ih mještanima i mladim obiteljima. Važno je napomenuti da smo u sklopu Aglomeracije odradili smo i kanalizaciju u jednoj od ulica, a kada smo asfaltirali ulice Rade Končara i Hinka Krizmana napravili smo određene izvode, i kanalizacijske i sekundarni vod vodovoda tako da je sve spremno za nove ulice koje će niknuti i vrlo brzo će se moći napraviti komunalna infrastruktura - rekao je.

Inače, 8 gradilišta već je definirano, a Općina očekuje da će uskoro biti i ostala i da će interes mladih obitelji biti velik. S konkretnim radovima i prodajom moglo bi se krenuti već krajem ove godine, a u Općinu je, kako navode, stiglo već nekoliko upita.

Vesna Makovec, direktorica tvrtke Urbia izložila je prijedloge urbanističkih planova uređenja dviju lokacija u Novoj Vesi Petrijanečkoj. Prema njezinim riječima, zemljište u vlasništvu Općine Petrijanec namijenjeno je formiranju gradilišta za mlade obitelji, odnosno za individualne obiteljske kuće te popratne poslovne sadržaje i javnu zelenu površinu za park ili dječje igralište.

Komentari