Bogat program događanja za božićno-novogodišnjih blagdana na području Grada Novog Marofa je nastavljan, a organizatori pozivaju i na posljednji ovogodišnji susret, na Staru godinu.

U lijepom ambijentu crkve Blažene Djevice Marije Kraljice sv. Krunice u Remetincu, u četvrtak, 27. prosinca, održan je cjelovečernji koncert „Božić v Remetincu“ na kojem su nastupili KUD Remetinec pod vodstvom Karmele Lacković, zbor mladih „Sv. Dominik“ koji vode David i Damjan Turković, te Župni zbor „Therasianum“ i KUD Marof pod voditeljskom palicom Roberta Štorge, koji je ovaj cijeli koncert osmislio i sa svim sudionicima posložio u jednu lijepu cjelinu.

Zanimljivost ovog koncerta bilo je okupljanje tamburaša od kojih neki nisu već godinama aktivni, no za ovu su se posebnu priliku s radošću ponovno okupili. Među njima se našao i David Oštrek – jedan od najperspektivnijih mladih opernih pjevača koji danas pjeva na mnogim svjetskim pozornicama, a član je opere u Berlinu. 

Crkveni zbor „Kraljice mira“ u crkvi u Podrutama u subotu, 29. prosinca, organizirao je Božićni koncert na kojem su nastupili Crkveni zbor mladih „Beate“ i Glazbena družina „Franjo Dugan“ iz Budinščine te domaći zbor „Kraljica mira“, čija je voditeljica Tajana Salaj.

Ovogodišnja okupljanja u Novom Marofu završit će u ponedjeljak, 31. prosinca, posebnim „Dočekom Nove godine u podne“, koji će doživjeti svoje 5. izdanje. Kod Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“, na vanjskoj pozornici od 10 sati zabavljat će vas grupa Joy, udruga Pinta pobrinut će se za kuhano vino, Motomrazovi će razveseliti najmlađe sa slatkišima, a točno u 12 sati baloni s novogodišnjim željama poletjet će put neba. 

Ovogodišnja velika novost je i Zimski „Šic na bic“ u organizaciji Udruge Mladi za Marof koja već dugi niz godina organizira jednu od najuspješnijih biciklijada ovog dijela Hrvatske. Tako će zaljubljenici u ovaj sport startati u 10 sati od Stare škole na rutu od 10 km s ciljem na – Dočeku Nove u podne kod KC „Ivan Rabuzin“ i tako dodati novu vrijednost ovom događanju.

Komentari

30.12.2018. 13:34h Zadnja izmjena: 30.12.2018. 13:38