'Valentinovo uz klape'

Foto - U Novom Marofu nadolazeće Valentinovo tradicionalno obilježeno uz klape

Objavljeno: 11.02.2024. 11:32

Zadnja izmjena: 11.02.2024. 11:32

Dvorana Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu jučer je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a razlog je bio tradicionalan koncert "Valentinovo uz klape".

Kao i ranijih godina, koncert posvećen ljubavi organizirali su Kulturno-umjetničko društvo Marof i njegova sekcija Klapa Marof, a uz domaćine, ove su godine brojnim posjetiteljima večer uljepšali Klapa Burin s otoka Cresa, Ženska vokalna skupina Kušlec iz Konjščine, Ženska vokalna skupina Zipka iz Novog Marofa i Tamburaši As.

Predsjednica KUD-a Marof, Dijana Kropek izrazila je zadovoljstvo što se i ove godine tražila karta više za koncert. Najavila je daljnje aktivnosti KUD-a u ovoj godini, a prva od njih je nastup na manifestaciji "Antunovo v Marofu". Gradonačelnik Siniša Jenkač dodao je kako koncert "Valentinovo uz klape" već godinama obogaćuje kulturnu ponudu Novog Marofa.

- Kulturni centar je uvijek pun, ljudi se odazovu i svi zajedno uživamo u glazbi. Klape i gosti koje pozivaju naš KUD i klapa Marof svake su godine atraktivni i odlično primljeni od strane naših sugrađana, a s druge strane, to je financijska pomoć KUD-u i klapi za normalno obavljanje njihovih godišnjih aktivnosti. Naš je KUD vrlo aktivan, njegove sekcije godišnje imaju tridesetak nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a u radu ih redovno podržava Grad Novi Marof jer to i zaslužuju - rekao je Jenkač, između ostalog.

Komentari