novi marof

Foto - U Novom Marofu obilježen ovogodišnji dječji tjedan

Objavljeno: 13.10.2021. 10:57

Zadnja izmjena: 13.10.2021. 10:57

Pod sloganom "Ljubav djeci prije svega" i Pučko otvoreno učilište Novi Marof obilježilo je ovogodišnji Dječji tjedan.

POU Novi Marof Dječji tjedan obilježava kontinuirano unazad pet godina, a obzirom da je ova godina proglašena Godinom čitanja, glavni dio aktivnosti bio je posvećen čitanju kako bi se naglasila njegova važnost od najranije dobi. Ovogodišnji Dječji tjedan u Novom Marofu započeo je dječjom likovnom kolonijom pod nazivom "Oboji svijet Rabuzinovim bojama", a raznim tehnikama izrazila su se djeca iz dječjih vrtića Bambi, Novi Marof i Sretna djeca. Njima su se pridružili i učenici iz OŠ Novi Marof s učiteljicama Ljubicom Bešenić i Marinom Harmicar. Kako je pojasnila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ivana Kušek Perši, ovu likovnu radionicu spojili su s obilježavanjem 100. godišnjice rođenja Ivana Rabuzina.

Utorak, srijeda i petak bili su posvećeni važnosti čitanja kod najmlađih. U utorak je održano predavanje "Važnost čitanja od najranije dobi", a u srijedu i petak su održane radionice za bebe i predškolce "Priče za laku noć i kako odabrati slikovnice?". U četvrtak je održana panel rasprava o medicinski potpomognutoj oplodnji na kojoj su uz goste sudjelovale i liječnica ginekologinja te žene koje su uspješno prošle medicinski potpomognutu oplodnju. Obilježavanje Dječjeg tjedna završilo je u subotu kazališnom predstavom "Tata Slikovnica".

- Grad Novi Marof kroz cijelu godinu ulaže u djecu i mlade i potiče njihove aktivnosti, prava, potrebe i stvaralaštvo. Djecu pratimo kroz cijeli njihov život, od vrtićke dobi, preko osnovnih i srednjih škola pa sve do fakulteta i nastojimo im osigurati što kvalitetnije uvjete kako bi bezbrižno odrastali te jednog dana ostali u našem gradu. Slogan „Ljubav djeci prije svega” kod nas vrijedi cijele godine – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Komentari