evo kako je bilo

Foto - U Novom Marofu održana još jedna 'Zelena čistka'

Objavljeno: 28.04.2024. 11:50

Zadnja izmjena: 28.04.2024. 11:50

Grad Novi Marof u subotu se još jednom uključio u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj – „Zelena čistka“, kojom je održano sakupljanje otpada.

Lokalna samouprava, Komunalno poduzeće Novokom s udrugama građana, javnim poduzećima i građanima odazvali su se na čišćenje lokacija u smjeru Belskog dola, Bela kamenolom, doline rijeke Lonje, Paka – nadvožnjak, izletišta Grebengrad uz cestu i ostalo.

Grad Novi Marof osigurao je nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije – lopate, grablje, rukavice, vreće za smeće i ostalo. U akciju „Zelena čistka“ uključio se i gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač. 

- Ovaj Međunarodni dan čišćenja okoliša iskoristit ćemo za čišćenje i pokupit ćemo sav otpad. To nam se na neki način boduje i u nekakvu aktivnost koju lokalna samouprava provodi kroz zaštitu okoliša. Hrvala svima koji su se odazvali, a Novokom će sav otpad propisno zbrinuti – istaknuo je Jenkač.

Komentari