zanimljiva izložba

Foto - U Novom Marofu pogledajte što se sve može izraditi od starih traperica

Objavljeno: 22.11.2021. 14:08

Zadnja izmjena: 22.11.2021. 14:08

Ovih dana u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu možete pogledati zanimljivu izložbu rukotvorina od trapera.

Autorica Mirjana Pisačić izložila je različite predmete izrađene od trapera i pokazala u što se sve može pretvoriti materijal koji gotovo redovno povezujemo samo uz odijevanje, a kaže da je sve počelo s koronom. Autorica inače radi u POU Novi Marof kao domaćica, a izložbom želi poručiti sugrađanima da ne bacaju traper jer se sve da iskoristiti.

- Krenulo je čišćenje doma, podruma, i našla sam puno traperica te sam krenula reciklirati stare traperice. Prva je bila fotelja. Od trapera se može raditi svašta. Ja sam krenula od onoga što se meni najviše sviđalo. Sve je to za slobodno vrijeme. Bila sam skeptična u samu izložbu, u pokretanje izložbe, jer nisam znala kakve će biti reakcije ljudi, a na kraju se ispostavilo da je to pozitivno. Kad su stavljene objave na Facebooku komentari su bili pozitivni - rekla je.

Inače, Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof redovito organizira različite izložbe ili slična događanja kojima predstavlja neki vid aktivnosti pojedinaca i udruga. Lidija Zečević, v.d. ravnateljica, ističe da kao narodna knjižnica uvijek potiču i podržavaju razne umjetničke izričaje.

- "Anonimne" i sramežljive stvaraoce i njihov rad nastojimo prikazati javnosti i dati im priliku za prezentiranje svog hobija. Tu zna biti i mnogo nagovaranja, a jednom kad se rad javno prikaže, sami stvaraoci uvide da njihov rad vrijedi i da se bespotrebno boje negativnih kritika. Naša knjižnica svakome pruža priliku da predstavi sebe i svoj rad kroz razne oblike stvaranja - rekla je Zečević.

Komentari