Pokazna vježba 

Foto - U Novom Selu Podravskom spašavali unesrećene iz gorućeg autobusa

Objavljeno: 12.06.2024. 08:02

Zadnja izmjena: 12.06.2024. 08:02

Nakon eksplozije autobusa u Novom Selu Podravskom vatrogasci, policija, HGSS, hitna i pripadnici Crvenog križa Ludbreg spašavali su unesrećene, no na sreću, samo u sklopu pokazne vježbe "Novo Selo Podravsko 2024", koju su zajednički organizirali općine Mali Bukovec i Veliki Bukovec radi provjere spremnost vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Ovo je bila šesta po redu zajednička vježba operativnih snaga tih općina, a kako je istaknuo načelnik Malog Bukovca Darko Marković, održavanje takvih vježbi je zakonska obveza, no i prilika da se vidi spremnost, ali i eventualno otklone nedostaci.

- Vježbe nam mogu pomoći i da vidimo koju je opremu potrebno nabaviti u budućnosti, ali i da svake godine testiramo sve ono s čim raspolažemo. Bilo je 65 sudionika vježbe – rekao je Darko Marković i zahvalio svima koji su sudjelovali.

Sve je veći broj iznenadnih događaja

 Povod ovogodišnjoj provjeri spremnosti i osposobljenosti pripadnika sustava civilne zaštite je sve veći broj različitih iznenadnih događaja odnosno elementarnih nepogoda u zemlji i svijetu, kao i sve strože zakonske obaveze, a načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić najavljuje novu vježbu iduće godine.

- Vježba je dobro prošla, detalje ćemo još analizirati kako bi spremnost bila na najvišoj razini. Već sad možemo najaviti novu vježbu druge godine jer takva su događanja iznimno bitna da bi i vatrogasci i svi ostali pripadnici žurnih službi izvježbali kako reagirati u određenim situacijama na terenu – rekao je načelnik Vrbanić.

Komentari