erasmus+ projekt

Foto - U okviru projekta PARTCIPRO održana prigodna radionica

Objavljeno: 26.10.2022. 12:47

Zadnja izmjena: 26.10.2022. 12:47

Sudionici projekta PARTCIPRO u sklopu Erasmus + programa, volonteri iz naselja Quesite Srl iz Pinerolo ( predgrađe Torina) iz Italije i Varaždinske županije posjetili su Županijsku palaču.

Tamo su održali radionicu u svrhu osiguravanja vještina i kompetencija potrebnih za rad i volontiranje u civilnoj zaštiti. Projekt je započeo 1. siječnja ove godine i trajati će do završetka 2023. godine. Ukupni proračun iznosi 60 tisuća eura, a od toga iznosa Varaždinska županija dobiva 30 tisuća eura.

U sklopu projekta u obuci sudjeluje 12 volontera koji će nakon završenog projekta biti educirani o sustavu civilne zaštite, funkcioniranju sustava ranog upozoravanja kod elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških nesreća. Prije samog održavanja radionice, sve prisutne pozdravio je i župan Anđelko Stričak koji ih je tom prilikom upoznao s poviješću naše županije, ali im je i ukazao na važnost sustava civilne zaštite.

- Hrvatska je od osamostaljenja bila pogođena mnogim krizama, od agresije početkom stvaranja neovisne države, epidemije koronavirusom, suočavanje s migrantskom krizom te mnogim elementarnim nepogodama. U svim tim situacijama pokazalo se koliko je važan dobro organizirani i posloženi sustav civilne zaštite. Ove godine susreli smo se s ratom u Ukrajini iz koje je i u našu županiju došao veliki broj raseljenih osoba, a prije nekoliko mjeseci na našem području dogodila se strašna prometna nesreća u kojoj je svoje živote izgubilo dvanaest poljskih državljana. Kod tih situacija sve naše žurne službe pokazale su se spremne da pravovremeno reagiraju, izađu u susret i pomognu onima kojima je to bilo najpotrebnije - rekao je Stričak.

Komentari