općina bednja

Foto - U Općini Bednja završena sanacija triju potresom aktivirana klizišta

Objavljeno: 22.03.2023. 09:35

Zadnja izmjena: 22.03.2023. 09:35

Na području Općine Bednja ovih je dana realiziran infrastrukturni projekt u potpunosti financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije, a riječ je o sanaciji triju klizišta čija je aktivacija direktno povezana s potresom koji je prije tri godine pogodio i dijelove Hrvatskog zagorja.

Za ovaj infrastrukturni projekt na području koje se i inače kontinuirano suočava s problemom klizišta u Općinu Bednja stigla su bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu. Inače, za sanaciju četiriju klizišta čiju je aktivaciju potaknuo razorni potres Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dodijelilo je Općini Bednja 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a završetkom radova na njih tri spriječeno je daljnje uništavanje prometnica i okolnog područja.

- Aktivacija ovih triju klizišta direktno je povezana s potresom koji je potaknuo dodatnu eroziju tla na našem području. Budući da se protiv problema klizišta i inače borimo, drago mi je da je važnost sanacije prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja koje nam je dodijelilo bespovratna sredstva. Na taj smo način povećali sigurnost naših mještana, njihove imovine i infrastrukture te omogućili nesmetano i sigurno odvijanje prometa - rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Komentari