Evo detalja

Foto - U Općini Beretinec u tijeku su infrastrukturni radovi i projekti turističke zajednice

Objavljeno: 12.12.2023. 11:03

Zadnja izmjena: 12.12.2023. 11:04

Na području općine Beretinec u tijeku su infrastrukturni, ali i drugi radovi te projekti Turističke zajednice 'Varaždinski bregi'.

Radovi u Ledincu vrijednosti su 80 tisuća eura, a u tijeku je i izgradnja sustava javne rasvjete u vrijednosti od oko 52 tisuće eura, a oba projekta sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Završili su radovi na prometnici između Črešnjeva i Beretinca te su sanirani dijelovi klizišta i zacjevljenja uz prometnicu u Ledincu Gornjem. Hrvatske vode provode akcije čišćenja i revitalizacije vodnih resursa. U tijeku su radovi na igralištu u sklopu Dječjeg vrtića Ježeva kućica u Beretincu. Turistička zajednica je počela s provedbom projekata, između ostalog i projekta 'Putevima povijesti - interpretacijsko-povijesna ruta' i 'Pogled z varaždinskih bregi – postavljanje foto-instalacije/interpretacije i klupa'.

– Kao što smo i najavili početkom godine, realiziramo i planiramo niz projekata vezanih uz komunalnu i društvenu infrastrukturu te poboljšanje životnih uvjeta mještana naše općine, u skladu s načelima održivog razvoja. Naša općina svoj razvoj temelji na očuvanoj tradicijskoj i prirodnoj baštini, zato me veseli što je počela provedba projekata Turističke zajednice koja svoju turističku ponudu usmjerava upravo u tom pravcu. Turizam je važan razvojni potencijal naše općine – rekao je načelnik Nikola Žganec.

Komentari